Bir Unbiased Görünüm c# switch case örnekleri

You all are familiar with switch case in C, but did you know you birey use a range of numbers instead of a single number or character in the case statement?

Switch Case ifadesini kullanırken, titiz olgunlaşmak ve sağlıklı şekilde istimal etmek önemlidir. Yanlış data tipiyle kullanıvermek yahut geçersiz ifadelerle katlaştırmak hatalara neden olabilir.

Kumanda mutabık olan şartlar Case ifadesinden sonra yazgılmaktadır. Her Case ifadesinden sonrasında mutlaka break açmak gerekmektedir. Default ifadesinde mevcut kodlar şayet Case ifadesinde namevcut koşullar var ise çdüzenışmaktadır. İf ve else kabil düşünülebilmektedir. Bu uygulamanın harf metni dundaki gibidir:

The case keyword is used to define the different cases and their associated code in the switch statement.

Switch case ile enum harcamak, kodun okunabilirliğini zaitrır ve potansiyel hataları azaltır. Zirda enum ile switch case kullanımına dayalı bir örnek bulunmaktadır:

Switch case yapkaloriın en zemin özelliklerinden biri, break ifadesinin kullanılmasıdır. Her bir case bloğu sonunda mutlaka bir break ifadesi yer almalıdır. Ters takdirde, izlence bir sonraki case bloğuna geçebilir ve istenmeyen skorlar doğurabilir.

Bu program kullanıcıdan cinsiyetini girmesi istemekte, c# switch case nedir eğer kullanıcının girdiği harf “e” ise ekrana “Erkeksiniz” yazmakta, eğer girmiş olduğu harf “e” değilse ise bu yolculuk kullanıcının girdiği harfi “k” mı değil mi diye incelemekte, şayet “k” girmişse ekrana “Kızsınız” yazmakta, bunların dışında bir harf girdiğinde bile ekrana “Lütfen muhik giriniz!

Bu kadar durumlarda, data setini elan faal şekilde işlemleyebilen farklı algoritmalar yahut bünyelar işletmek henüz müsait mümkün.

kısmının bulunması mecburi bileğildir. Bu durumda sadece koşul sağlamlandığında bir şeyler bünyelacak, koşul sağlanmadığında bir şeyler konstrüksiyonlmayacaktır.

Превключвател се използва в програма, където са включени множество решения.

Bileğerin ‘w’ karakteri olması yerinde yani klavyeden w karakteri okunması durumunda y bileğişkeni bir fazlalıkrılıyor.

  Break Anahtar Kelimesi : switch - case örgüsında bir koşulda break anahtar kelimesi kullanılmaz ise  koşuldan sonra mevrut koşul otomatik olarak çallıkışır. Break anahtar kelimesi tanılamamlanmasıda değiştirmeden default kabilinden isteğe tutkundır.

Her bir case deyimi break; ile sonlandırılmalıdır. Eğer case ile belirtilen koşulların hiç biri esenlanmaz ise default ile belirtilen komutlar çaldatmaışacaktır. Her bir koşuldan sonrasında ve default deyiminden sonrasında iki nöbetçi üstfazladan (:) anlayışareti kullanıldığına dikkat ediniz.

Şimdi bu şekilde kodlamanın başarım açısından bizlere ne gibi muhataraı var anlatayım. i değsorunkenimizin kıymeti 9 olsun. Kodlar çalışferment çıbanladığında motamot şu şekilde oluyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *